dissabte, de juny 6

Maladeta. 1ª part, 31-05-09

Diumenge, 31 de Maig, sortim de Terrassa, el Xavi, l’Anna i jo.
Dilluns, és festiu a Barcelona, i volem aprofitar, per fer la Maladeta. (3308 metres)
Fem el viatge fins Benasc, al passar per Bellcaire d’Urgell, parem al Bar Sport, a fer el típic mos. Trepa de Botifarra.
Una vegada tips, continuem el nostre viatge, i finalment, arribem a Benasc, allà es veu força moviment, cotxes amunt i avall, sembla que la pluja ha forçat a molta gent a tornar abans.
Enfilem la carretera que porta fins al Pla de la Besurta, que esta oberta al transit, cosa que ens facilitarà, l’aproximació fins al Refugi de la Renclusa.
Hi ha molts cotxes, vaja, no som les únics, que pujarem el diumenge a la tarda.
Trobem un forat on aparcar la furgo, i ens comencem a equipar, aprofitem i li demanen a un grup, que baixa, a quina alçada comença la neu, i la sorpresa, es que ens diuen que comença, poc abans d’arribar al Refugi de la Renclusa.
Vaja!! Això si que es una mala noticia, ja que ens haurem de carregar els esquis a l’esquena.
Així, que a carregar!!
Quan ja estem a punt, enfilem el camí, i en poc més de tres quarts d’hora o una hora, ja hem superat el desnivell de 390 metres, que ens separàvem del Refugi.
El Refugi esta força ple, coincidim amb la Christine i dos companys seus, que han baixat avui de l’Aneto.
Ens aposentem a l’habitació comuna, deixem els trastos, i baixem al menjador, a matar l’estona, que ens queda fins al sopar, tot jugant al parxís.
Vora quarts de Vuit, es serveix el sopar, una sopa de fideus amb ceps autòctons, unes llesquetes de pa amb paté, i un carn de la regió, amb ceps, ummmm!!! La veritat tot esta força bo, i es pot repetir….
Desprès del sopar, i un altre partideta al parxís, marxem a dormir, que al dia següent, ens espera la Maladeta, i ens hem de llevar a un quart de sis…..