dilluns, d’abril 14

Trobada ACNA, 12-04-08.

El dissabte, 12 d´Abril a Tavascan, s´ha celebrat la 1ª Trobada ACNa d´Autorescat.
A la Mabel, el Xavi, i jo, ens va semblar bona idea, i que era molt interessant participar-hi i apendre-hi.
Vora 70 persones ens vatrem aplegat al Refugi de la Pleta del Prat.
Allà l´organització, ens ha repartit en grups de 12 persones, segons el nostre nivell i experiencia, com que la nostra experiencia, era nul.la, ens varem integrar en un dels grups d´iniciació.
Varem estar practicant amb A.R.V.A, fent recerca d´arves amagats, practicant amb sonda, i també, ens varen ensenyar tecniques de com es paleja, i com es millor, dur a terme, el rescat d´un company, enmig d´un allau.
La veritat, es que va estar força bé, va ser molt interessant i didactic, ja que de recerca amb arves, no hem practicat gaire, i del tema sondatge, i palejar, tampoc l´haviem tocat mai.
A partir d´ara tindrem en compte moltes de les coses apreses: el protocol, l´estat de les piles dels arves, dur sempre el material corresponent, practicar varies vegades a l´any....
Llastima de que el temps va passar rapid, i no varem estar presents a la practica d´en Pascal Strappazzon i de Francesc Carola.
Despres a dinar al Refugi de la Pleta, i més tard a l´Aula del Centre d'Interpretació de l'Aigua de Tavascan, ens varen donar xerrades de formació.
Un cop enllestides les xerrades, sorteig de material, i naltres que pugem a dormir al Refugi de la Pleta, que demà volem fer el Campirme.